Top

Poslovno rentiranje stanova na dan – Beograd

Blog  / 

Danasnji tempo zivota u Beogradu vodi poreklo iz ekonomski razvijenog dela sveta, i prenet nam je u doba ekonomskog buma, i hiper-potrosnje koji su doduse jako kratko trajali.

Firme koje su se tada otvarale, mahom u Beogradu, bile su raspolozene za rentiranje stanova na dan, jer je karakter tih firmi bio brza transformacija sa premisom u sebi – formiraj firmu kao nacin da uzmes novac na terenu koji ne poznaje sistem, uzmi sto vise novca, zatvori se I nestani sa novcem. Rentiranje stanova na dan ili mesec koliko god da bilo skupo, firmama ove vrste donosilo je rasterecenje u opremanju stanova, lak izbor lokacije I ne retko odbitak od poreza. U odnosu na ekonomski razvijene gradove, u Beogradu su dobijali za manje novca vise komfora, bilo u poziciji stana koji rentiraju, bilo u velicini ili stilu zivota koji prati stan (penthouse apartmani sa bazenima, podzemnim garazama, saunama, kaminima…)

Nakon nestanka firmi ove vrste sa naseg podneblja, rentiranje stanova na dan je izgubilo znacajan deo klijentele, platezno imucnije I sklonije ka mesecnom rentiranju koje je svakako profitabilnije od dnevnog kratkorocnog. Za ovu vrstu ljudi rentiranje stanova na dan postalo sporadicno prilikom business manifestacija kao sto su sajmovi, seminari, simpozijumi, kongresi,…. Samim tim je I deo ponude iscezao jer nije mogao trzisno da izdrzi nize platezne uslove.

Danas, posle vise godina padanja, rentiranje stanova na dan platezno sposobnim menadzerima velikih I malih korporacija dobija naznake stidljivog oporavka. Ako nam je Zapad dao I uzeo novac, naucio nas je I koliko za biznis znaci brza transformacija, I ne ulaganje u cvrstu gradnju vec rentiranje svega sto se da rentirati. Ostaje pitanje da li ce neki buduci menadzeri korporacija, moguce iz Kine prepoznati rentiranje stanova na dan kao bolju opciju za svoj biznis kako su to do sada radili oni sa Zapada.

Nadamo se osvezenju ove vrste klijentele, odakle god da dolazi.